Prof. dr. Leo Huberts (oprichter) 

Prof.dr. L.W.J.C. (Leo) Huberts is emeritus hoogleraar Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder was hij strategisch hoogleraar Integriteit van Bestuur en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken. Zijn onderzoek richtte en richt zich op de kwaliteit en integriteit van besturen (waar gaat het om, wat gaat mis, wat helpt), met vanouds bijzondere aandacht voor de politiesector. 

Prof. dr. Gjalt de Graaf 

Prof. dr. Gjalt de Graaf is hoogleraar Bestuurskunde en afdelingshoofd van Bestuurswetenschap en Politicologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op normatieve Bestuurskunde, in het bijzonder (conflicterende) publieke waarden.

Dr. Leonie Heres

Dr. Leonie Heres is sinds 2016 als universitair docent, onderzoeker en adviseur verbonden aan het departement bestuurs- en organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht (USBO). Ze heeft 14 jaar onderzoekservaring op het gebied van strategisch human resource management, leiderschaps- en organisatieprocessen, in het bijzonder in relatie tot integriteit en integriteitsschendingen in de (semi)publieke sector.

Dr. Hester Paanakker 

Dr. Hester Paanakker is gespecialiseerd in de kwaliteit van besturen in nationale en internationele contexten, wat onder andere integriteit van bestuur beslaat, publieke waarden, en organisationele dynamiek op het uitvoeringsniveau van management, bestuur en beleid. Ze doet onderzoek naar publiek vakmanschap en professionalisme in publieke dienstverlening aan de frontlinie, en richt zich op hoe "street-level" professionals worden gevormd, gefaciliteerd en gemanaged in complexe en veeleisende bestuurskundige contexten.

Prof. dr. Zeger van der Wal

Prof. dr. Zeger van der Wal (1977) is Ien Dales Hoogleraar aan de Universiteit Leiden namens het CAOP en tevens verbonden aan de National University of Singapore (waar hij enkele jaren onderzoeksdecaan was) en Tsinghua University in Beijing, de twee beste universiteiten in Aziƫ. Hij is daarnaast werkzaam als zelfstandig bestuurskundig adviseur.